6 Replies to “Ny är din dag”

 1. Är det Britt Hallqvist som skrivit Ny är din dag?
  Var hittar jag melodin?
  Hörde visan för första gången när jag fyllde i år?
  Tacksam för info.
  Birgitta

 2. Hej Gunilla,

  ”Ny är din dag” är en bedårande visa. Är det du som skrivit text och musik? Har du i så fall givit ut den?

  Bästa hälsningar
  Lars Svensson

 3. Vänner (en prästfamilj) brukar sjunga denna lilla visa för mig, när jag fyller år! Jag har nog skapat en egen liten variant!
  Text Eva Norberg-Hagberg, musik Torsten Wall

 4. Visst är den fin, genuin, rak och enkel. Vi har sjungit den i många år i familjen vid födelsedagsuppvaktningar. Min fru träffade som tonårsflicka Britt G Hallquist – men jag tror inte hon fått den därifrån. Visst skulle det vara intressant att få veta var Gunilla har hämtat den…

 5. Den lilla visan hittade min mamma i en söndagsskoletidning nån gång på 60-talet. Hon satte en liten melodi till den och sen dess har den sjungas i vår släkt och för vänner då de fyller år.

 6. Visan finns publicerad i sångsamlingen “Sångbok för de minsta” utgiven av Svenska kyrkans diakonistyrelses bokförlag i Stockholm, ser ut att vara 1950/1960-tal. Bokens nummer är 872/7095-1. uppföljaren “Sångbok 2 för de minsta” är tryckt 1961 i Köpenhamn, samma bokförlag. Innehåller bl.a. julsången “Nu ställer jag på bordet en liten röd tulpan” Eva Norberg-Hagberg står som textförfattare och Torsten Wall som kompositör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *