9 Replies to “Susanna har en klänning”

 1. Jag, Gunilla, är född 1950 och är sex år gammal när denna inspelning av Susanna har en klänning gjordes.

 2. Hej!
  Vad glad jag är som hittade hela texten. För mig är visan ett barndomsminne men tyvärr vet jag inte i vilket sammanhang.
  Tack
  Eva

 3. Kanske gick du i söndagsskola eller lekskola som jag gjorde. Min mamma och min mormor sjöng mycket för och tillsammans med mig, när jag var liten.
  “Bliv en liten stråle” sjöng jag också som liten tös. Minns du den?

 4. Jag Inga-Lena Larsson, då Jonsson sjöng Susanna har en klänning…. ensam på examen i 1:a klass i Sommarskolan i Göteborg (södra Biskopsgården) alldeles ensam inför föräldrar och hela klassen. Våran snälla fröken var Sigyn Södergren.
  Min klänning var inte blåbärsblå, den var äggskalsfärgad med gula rosenknoppar i vävt ganska kraftigt men mjukt bomullstyg. Min mamma hade sytt den och den var väldigt fin. Minns den mycket väl.
  Jag är född 1951.

 5. Hej. Ingen grabb verkar ha skrivit så nu gör jag det. Jag är född 63 och vi sjöng den i första klass på avslutningen. Året därpå hade dom andra klasserna frågat vår musik fröken om vi inte kunde få sjunga den igen för dom hade tyckt det lät så bra. Det fick vi göra. Vi gick i Svärtinge skolan utanför Norrköping en skola upp till sjätte klass. Sedan dess har den sången följt mig genom livet som ett skört och dyrt barndomsminne, i en tid då allt var så oskyldigt vackert och oförstört. Jag har sjungit den för alla mina tre barn och kommer nog att göra framöver för eventuella barnbarn. Tack för den här tråden. Andas livet i varje andetag. Gunnar Johansson.

 6. Så fint! Tack för att jag fått ta del av din berättelse. ” Andas livet i varje andetag” ska följa mig vidare genom livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *