3 Replies to “Bocka Maja”

 1. Hej Gunilla!

  Jag hörde den här visan för första gången för några veckor sedan med samma text som ovan, sedan dess har jag hört den ytterligare en gång fast med annan text. Min fråga till dig är om du vet vad melodin kommer ifrån och om den har ett namn. Den är otroligt vacker!

  Tack på förhand,
  Benjamin Rask

 2. Jag har hittat Bocka Maja/ Svarta Björn i EN BOK FÖR ALLA som heter” Tjuderuttan, sa räven” Sång- och danslekar från förr till nu.
  I Kiruna berättas om Svarta Björn, en legendarisk kocka. Bocka Maja är en skånsk variant.

 3. Jag har “bara” sjungit Bocka Maja med mina barnbarn (gillar sången och har dessutom ett barnbarn som heter Maja). När jag nu läser i boken om hur dans/leken går till, påminns jag om hur jag i alla år som lärare inlett årets jullekar med “Hej Tomtegubbar” så här. Vi har sedan fortsatt med “Flickorna många” – båda populära
  och “lätta” att få med dansovilliga ( oftast) pågar.

  ” Sitt utspridda på golvet. Två ” Tomtegubbar” dansar runt mellan de sittande. Tomtegubben/Bocka Maja stannar framför någon, bugar sig och hjälper (drar) upp den. Det bildas ett led bakom tomtarna/bockarna. Sången börjar om, hela ledet dansar mellan de sittande…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *